AGENDA 2014 -2010

Van 17 mei tot 6 juli 2014

TOEGEWIJDE KUNST IN LEIDEN

Moderne Altaarstukken als bron van inspiratie voor de stad Leiden.

Bezoek de website voor meer informatie.

Klik hier voor de website

juni 2013

Expositie van alle altaarstukken in Deventer, de Lebuinus kerk

Het Altaarstukken project loopt van 31 mei tot 30 juni in Deventer met de expositie Toegewijde Kunst en

een programma in de Lebuinuskerk, het Etty Hillesum Centrum, de Openbare Bibliotheek en hogeschool Saxion.

Klik hier voor de foto's van Deventer

maart april 2012

Adam & Eva, een altaarstuk in kerk De Hoeksteen te Middelburg

15 januari 2012

Adam & Eva, een vesper rond een altaarstuk van nu, Lebuinus kerk te Deventer

november december 2011

Expositie van drie altaarstukken in de Maranatha kerk te Castricum

13 april 2011

Rondleiding door de kunstenaars  van de tentoonstelling 11 Moderne Altaarstukken in het WTC, om 12.00 uur verzamelen

bij de receptie in de Centrale Hal.

15 maart 2011
Beeldgebod en beeldverbod

Debat met inleiding van Hanneke de Munck.

Felix Meritis, Amsterdam

Klik hier voor informatie

1 maart tot 28 april 2011

11 Moderne Altaarstukken in het WTC

Tentoonstelling van Hanneke de Munck met acht collega's in het World Trade Center

Amsterdam,Strawinsky laan 1.In de Centrale Hal en de hal van de H-Toren, geopend

voor publiek van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur.

25 mei 2010

Onthulling van het gedenkbeeld voor Osip en Nadezjda Mandelstam

Op 25 mei 2010 was de onthulling van het gedenkbeeld voor Osip en Nadezjda Mandelstam

in St.Petersburg in het kader van de Mandelstam Dagen.

AGENDA 2105

Programma rond de onthulling van Monument voor de Liefde, gedenkbeeld voor Osip en Nadezjda Mandelstam in Zuidoost 2015

Voorprogramma:

Expositie van o.a. nieuw grafisch werk van Sietse H. Bakker met teksten van Mandelstam in WGKunst met GrafiekWest van 19 tot 22 maart Buurtbijeeenkomst in CBK Zuidoost op 26 maart, organisatie Annet Zondervan i.s.m. Bakker/de Munck en Christiaan Langenberg, presentatie van Monument voor de liefde

Juni/ september

Vertaalwedstrijd van twee gedichten van Mandelstam, em. hoogleraar Slavistiek aan de UvA, Willem Weststeijn organiseert de wedstrijd vanuit het Slavisch Instituut van de UvA. Het is toegankelijk voor alle slavisten en Nederlands/ Russisch sprekenden. Vertalingen insturen tot 1 september. Bekendmaking via TSL, het Tijdschrift voor Slavische Literatuur en de website www.slavischetaalencultuur.com . Uitslag in Perdu, zie 24 sept.

Juli

Expositie in de Etalage van de Buurtambassadeur aan de Nadezjda Mandelstamstraat, bekendmaking door flyers met 3 versies op 1 juli, 1 augustus en 1 september

September

Expositie in de OBA Bijlmerpoort van 1 tot 30 september, grafiek van Sietse H. Bakker, woord/beeld combinaties met poëzie van O.M. Interview met de kunstenaar op het beeldscherm en NTV uitzending van de onthulling in SPb 2010, vertaald door de VertalersVakschool.

CBK Zuidoost biedt een educatie project aan, grafiekworkshop woord/beeld combinatie met basisschoolleerlingen van de Shri Laksmi school in de buurt, i.s.m. School der Poëzie.

School der Poëzie lessenreeks zelf gedichten maken met basisschoolleerlingen van de Shri Laksmi school geïnspireerd door leven en werk van Osip en Nadezjda Mandelstam, het voordragen van eigen gedichten bij de onthulling. Het wordt opgevolgd door een lessenreeks op een vwo school in Zuidoost en Poëzieshow in novemver.

Film bij de Buurtambassadeur, Bijlmair Florijn 42 op 18 sepember 20:00uur, Vertoning van de documentaire over Nadezjda Mandelstam van Frank Diamand. Raamgedichten worden aangeboden aan de buurtbewoners.

Perdu, centrum voor poëzie: op donderdag 24 september stelt Perdu haar ruimte beschikbaar voor een avondprogramma rond Mandelstam met de uitslag van de vertaalwedstrijd. Voordracht. Korte lezing door Pavel Nerler, voorzitter van de Mandelstamvereniging in Rusland. Presentatie van het gelegenheidsboekje door Pegasus, over het Mandelstam project met nieuwe vertalingen van gedichten van O.Mandelstam door Nina Targan Mouravi en een artikel van Pavel Nerler. Feestelijke vooravond van de onthulling in Zuidoost.

Feestelijke onthulling op 25 september van het beeld in de Nadezjda Mandelstamstraat t/o nr.16, van 14.00 tot 16.15 uur

Organisatie CBK Zuidoost i.s.m. de kunstenaars. Kinderen van de Shri Laksmischool dragen hun gedichten voor geïnspireerd door Osip en Nadezjda Mandelstam. Met sprekers, het Slavisch koor Soroki, voordracht van poëzie, het verhaal van Nadezjda Mandelstam door een vertelster en receptie.

Boekhandel Pegasus, Singel  , Presentatie van het boekje en etalage rond Mandelstam activiteiten in Zuidoost

December

Kennisdebat bij ImagineIC op 10 december , Straattaal Stadtaal, met participatie van spoken word artiesten, ROC leerlingen, buurtbewoners en wetenschappers, kunstenaars: over het vrije woord historisch en actueel.